Patrimoni Arqueològic de Montant de Tost: Dolmens, megàlits i tarters

Un megàlit és una construcció sepulcral o monumental que es va produir en la época dolmènica (Neolític, a Catalunya entre el 5000 i el 4000 abans de Crist i l’Edat de Bronze, entre el 1800 i el 1500 abans de Crist) i poden ser túmuls sepulcrals, dólmens, menhirs, círculs lítics, paradólmens, tholois, cistes, sepulcres de fosa, coves artificials, etc.

Els Dolmens localitzats a Montant, son tots ells Neolitics entre -2500 i -1800, tombes algunes d’elles possiblement col.lectives, degut al gran volúm que tenen, entre 7,5 i 10 mts de diàmetre. Varen ser excavats per l’arqueòleg Serra Vilaró al 1917 i va trovar restes de collarets, armes de sílex i bronze, entre alguna que altra ceràmica i en algun, restes humanes. Son pocs els que encara es mantenen bastant sencers i la resta encara conserven la cambra interior i gran part de les lloses, que actualment estan caigudes al terra. Adjuntem fotografies d’alguns d’ells :

la resta els podeu visualitzar a Flick

About Francesc

Social Media Marketing and Strategy, conversation monitoring, Blogger outreach, grass root marketing, campaign management, e-commerce & sales, emerging digital media, online trend tracking and market research and analysis. http://flavors.me/marcilla

Posted on Març 20, 2012, in Turisme and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari