Montant de Tost Recupera el cultiu de Vinya al Pirineu
Actualment s’ha estat recuperant el cultiu de la vinya al Pirineu català per dues raons: el canvi climàtic i la pressió urbanística al litoral català han fet que els empresaris catalans del sector vitivinícola busquin oportunitats al Pirineu. Per la seva part l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) ha començat un projecte per recuperar el cultiu de de la vinya al Pallars Sobirà a partir de ceps autòctons que encara es conserven a la comarca i que foren plantats abans de la fil·loxera, segle XIX.
Algunes bodegues catalanes s’han plantejat desplaçar les seves produccions al Pirineu. Una d’aquestes és les bodegues Torres (situades a l’Alt Penedès). Bodegues Torres té una plantació en plena producció al Pallars Jussà en una finca relativament aprop d’una altra explotació vitivinícola, la de Bodegues Vila Corona. A Andorra i a la Cerdanya s’han començat a fer projectes interessants com el d’una plantació de vinya en una finca de Girul, a Meranges, situada a 1.700 metres d’alçada. A Andorra s’elaboren cada any unes 800 botelles de vi etiquetat amb el nom de “Cim del Cel” produïdes a partir d’una plantació situada a Nagol (Sant Julià de Lòria) a 1.200 metres d’alçada. Al municipi cerdà de Meranges, un grup de socis han plantat uns 300 ceps, a 1.700 metres d’alçada, amb la finalitat de produir vi de gel en el que és la vinya més alta d’Europa. I al Pallars Sobirà el celler del Batlliu de Sort s’ha afegit a la DO Costers del Segre. Montant de tost (………..)
Posted on Març 26, 2012, in Economia, Noticies and tagged bodegues torres pirineu, Costers del segre, montant de tost, vinya al pirineu, vitivinícola, vitivinícola pirineu. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.
Deixa un comentari
Comments 0