Montant de Tost Recupera el cultiu de Vinya al Pirineu

Actualment s’ha estat recuperant el cultiu de la vinya al Pirineu català per dues raons: el canvi climàtic i la pressió urbanística al litoral català han fet que els empresaris catalans del sector vitivinícola busquin oportunitats al Pirineu.  Per la seva part l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) ha començat un projecte per recuperar el cultiu de de la vinya al Pallars Sobirà a partir de ceps autòctons que encara es conserven a la comarca i que foren plantats abans de la fil·loxera, segle XIX.


Algunes bodegues catalanes s’han plantejat desplaçar les seves produccions al Pirineu. Una d’aquestes és les bodegues Torres (situades a l’Alt Penedès). Bodegues Torres té una plantació en plena producció al Pallars Jussà en una finca relativament aprop d’una altra explotació vitivinícola, la de Bodegues Vila Corona. A Andorra i a la Cerdanya s’han començat a fer projectes interessants com el d’una plantació de vinya en una finca de Girul, a Meranges, situada a 1.700 metres d’alçada. A Andorra s’elaboren cada any unes 800 botelles de vi etiquetat amb el nom de “Cim del Cel” produïdes a partir d’una plantació situada a Nagol (Sant Julià de Lòria) a 1.200 metres d’alçada. Al municipi cerdà de Meranges, un grup de socis han plantat uns 300 ceps, a 1.700 metres d’alçada, amb la finalitat de produir vi de gel en el que és la vinya més alta d’Europa. I al Pallars Sobirà el celler del Batlliu de Sort s’ha afegit a la DO Costers del Segre. Montant de tost   (………..)

About Francesc

Social Media Marketing and Strategy, conversation monitoring, Blogger outreach, grass root marketing, campaign management, e-commerce & sales, emerging digital media, online trend tracking and market research and analysis. http://flavors.me/marcilla

Posted on Març 26, 2012, in Economia, Noticies and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari